Vanhaerents Art Collection - Brussel

Donderdag 28 april 2022


De Vanhaerents Art Collection is een familiale kunstverzameling met werk van het einde van de jaren 1970 tot vandaag. Ze is ondergebracht in een voormalig industrieel pand in de Brusselse Dansaertwijk uit het jaar 1926. In 2006 werd het gebouw door het architectenbureau Robbrecht & Daem gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw. Om de twee jaar toont Vanhaerents Art Collection een selectie kunstwerken uit de verzameling, verspreid over de drie verdiepingen in de grote tentoonstellingsruimte.

Onder impuls van stichter en bezieler, voormalig bouwondernemer WalterVanhaerents, is het aldus mogelijk om werk van beloftevolle jonge kunstenaars te confronteren met dat van reeds gevestigde kunstenaars door wiens werk zij geïnspireerd werden.

In 2007 besliste hij om zijn collectie open te stellen voor het brede publiek in het hartje van Brussel. "Oorspronkelijk was het vooral de hedendaagse architectuur die mij interesseerde", zegt Walter Vanhaerents. Tijdens zijn reizen en bezoeken aan het buitenland, vooral in Duitsland, ontdekte Walter de musea voor hedendaagse kunst, die vanuit architecturaal oogpunt zeer interessant zijn. Al bijna 30 jaar verzamelt hij allerlei soorten voorwerpen van internationale hedendaagse kunst, zonder dat zijn passie voor architectuur is afgenomen. Walter verwelkomt intussen al meer dan 10 jaar bezoekers in de volledig heringerichte voormalige industriële ruimte in het hartje van Brussel, meer bepaald in de wijk Anneessens.


Hedendaagse kunst is een passie die van generatie op generatie wordt doorgegeven in de familie Vanhaerents. De kinderen van Walter zijn eveneens verzamelaars van hedendaagse kunst en ook zijn kleinkinderen tonen interesse in deze kunstvorm. Walter benadrukt echter dat "wat de collectie betreft, enkel mijn persoonlijke visie is vertegenwoordigd".

Het geleid bezoek is voorzien op donderdag 28 april 2022 om 15u voor maximum 20 personen. We sporen naar Brussel en we vragen dat alle deelnemers persoonlijk zorgen voor het treinticket. Senioren (+65) betalen 7.20 € heen/terug. Er bestaat ook een 10-rittenkaart en dit komt dan op 8.70 € per rit (heen/terug = 17.40 €). Opgelet: het mondmasker is nog steeds verplicht in het openbaar vervoer.

Wie het wenst kan 's middags aansluiten voor een lunch in La Manufacture, OLV van Vaakstraat 12 in Brussel. Dit is vrij maar we willen wel weten wie zal deelnemen zodat we de reservatie kunnen bevestigen.  La Manufacture 

even kennis maken met het museum kan op vanhaerentsartcollection.com

Indien bijkomende informatie gewenst: bel naar JP Rosseel op 0471/111279 of mail naar jprosseel1@outlook.com       

contactadres: JP Rosseel Kroonstraat 3 te Menen - tel. 056/516616 - df.menen@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin