Afsluit Davidsfonds Werkjaar

Zaterdag 25 juni 2022


Wat reeds gepland stond in juni 2020 kan nu eindelijk doorgaan. Eerst gaan we het "Diefhondbos" verkennen en daarna sluiten we ons werkjaar af in een gezellige sfeer.

Op zaterdag 25 juni 2022 verwachten we jullie om 16u aan de ingang van het "Diefhondbos" op het einde van de Noordstraat (straat inrijden aan de watertoren tot aan het vroegere Wimbledon).

Van daaruit verkennen we het Diefhondbos waar Michel Werbrouck, de stuwende kracht achter de Diefhondwerkgroep, het verhaal van het Diefhondbos uit de doeken zal doen.

De wandeling duurt ongeveer één uur.

"Het Diefhondbos is gelegen op één van de oude beddingen die ontstaan zijn na de rechttrekking van de Leie in 1885"  

Een afgesloten Leiearm werd jarenlang opgevuld met huisvuilafval. In 1979 werd het gebied ingekleed als bos en in 1983 werd het stort gesloten. In de loop der jaren werden op het stort verschillende boomplantacties georganiseerd.

Het verhaal begint in 1979. Op een Gemeentelijke ACW-bijeenkomst te Menen formuleert Emiel Vanooteghem (beheerder I.V.M.O.) een voorstel.

Op de stortplaats van IVMO (Intercommunale voor Vuilverwerking van Menen en Ommeland) is 2 ha volstort en volgens het gewestplan is de nabestemming "bos". Gezien er weinig 'groen en bos' aanwezig is in Menen stelt Emiel voor dat het stadsbestuur deze gronden zou aankopen om er een bos aan te planten.

Deze natuurwandeling brengt voor vele Menenaars zeker herinneringen met zich mee zoals de vele brandjes (zelfontbranding) en de kwalijke geurtjes achteraf.


Na die wandeling begeven we ons tegen 18u00 naar het "Brouwerszaaltje" in de Arkebrugweg nr.1 in Menen (het vroeger Leiestraatje - eerste poort links vanuit de Wervikstraat) voor een verkwikkend drankje, een gezellige babbel en een "zomerse buffet".


Nog vragen! Mail naar jprosseel1@outlook.com of tel. 056/516616 - gsm 0471/111279.

contactadres: JP Rosseel Kroonstraat 3 te Menen - tel. 056/516616 - df.menen@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin